Zupy i przystawki

Pieczony ziemniak z sosem serowym z chilli i prażonym bekonem – 19 zł

Carpaccio z kaszubskiej polędwicy wołowej z listkami parmezanu i kaparami – 34 zł

Zupa rybacka Na Skarpie – 17 zł

Zupa z grzybów leśnych – 17 zł

Zupa ze świeżych pomidorów z bazylią i kluseczkami z mozzarelli – 15 zł

 

 

Dania główne

Miodowe żeberka podane z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty – 39 zł

Fileciki drobiowe duszone w kremowym sosie kurkowym podane z risotto z warzywami – 44

Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym podana z kluskami śląskimi i zasmażanymi burakami – 42

Confitowane udko z gęsi na puree z pieczonych jabłek podane z pierożkami z dynią – 49 zł

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i serem pleśniowym podane z plackami z batatów i ziemniaków – 45 zł

Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym podany z frytkami steak house o raz sałatą z rucoli – 75 zł

Filet z sandacza smażony z sosem borowikowym podany z trzema warzywnymi puree – 46 zł

Pstrąg tęczowy smażony w całości  – 10 zł / 100 g

Filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce podany z bukietem pieczonych warzyw – 43 zł

Krewetki tygrysie smażone w sosie maślano – czosnkowym podane z kolorową sałatką i bagietką – 59 zł

Gulasz z kurek podany z plackami ziemniaczanymi – 34 zł

Sałata z pieczoną dynią, pieczarkami, batatami, zieloną soczewicą i tofu – 32 zł

 

 

Desery

Ekler z musem chałwowym i borówkami z sosem z gorzkiej czekolady i migdałami – 20 zł

Ciasto z trzech mlek z lodami waniliowymi i sosem malinowym – 18 zł

Lody pomarańczowe podane w pomarańczy - 18 zł

 

 

Menu dla dzieci

Domowy makaron z sosem pomidorowym i serem – 13 zł

Grillowane fileciki drobiowe podane z ryżem i warzywami – 17 zł

Naleśnik z twarogiem lub kremem czekoladowym - 10 zł

Pierogi z twarogiem polane roztopionym masłem – 10 zł

Propozycja dla najmłodszych: puree z warzyw gotowanych i ziemniaków – 8 zł