Zupy i przystawki

Pieczony ziemniak z sosem serowym z chilli i prażonym bekonem – 16 zł

Tatar ze śledzia z konfiturą z czerwonej porzeczki podany na pumperniklu – 28 zł

Carpaccio z kaszubskiej polędwicy wołowej z listkami parmezanu i kaparami – 34 zł

Torcik rybny z wędzoną makrelą, pstrągiem i łososiem – 26 zł

Zupa rybacka Na Skarpie – 15 zł

Zupa z grzybów leśnych – 15 zł

Zupa ze świeżych pomidorów z bazylią i kluseczkami z mozzarelli – 13 zł

Barszcz ukraiński – 15 zł

 

Dania główne

Miodowe żeberka podane z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty – 39 zł

Fileciki drobiowe duszone w kremowym sosie kurkowym podane z risotto z warzywami – 39 zł

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i serem pleśniowym podane na plackach z batatów i ziemniaków – 41 zł

Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym podana z kluskami śląskimi i zasmażanymi burakami – 37 zł

Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym podany z frytkami steakhouse oraz sałatką z rucoli – 69 zł

Domowy makaron z kurczakiem i warzywami w kremowym sosie pomidorowym - 29 zł

Grillowany filet z kurczaka podany z carpaccio z awokado i cheddarem – 34 zł

Filet z sandacza smażony z sosem borowikowym podany z trzema warzywnymi puree – 45 zł

Pstrąg tęczowy smażony w całości podany z frytkami z batatów i kolorową sałatką – 9 zł / 100 g

Filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce podany z bukietem pieczonych warzyw – 39 zł

Burger rybny z karmelizowaną cebulą podany z frytkami steakhouse – 31 zł

Stek z miecznika z pikantną salsą z mango podany na miksie świeżych sałat48zł

Krewetki tygrysie smażone w sosie maślano-czosnkowym podane z kolorową sałatką i bagietką – 54 zł

Gulasz z kurek podany z plackami ziemniaczanymi – 29 zł

Sałata z pieczoną dynią, pieczarkami, batatami, zieloną soczewicą i serem lazur – 28 zł

Sojowy makaron z wędzonym tofu i pieczarkami w sosie sojowym – 29 zł

 

Menu dla dzieci

Domowy makaron z sosem pomidorowym i serem – 13 zł

Grillowane fileciki drobiowe podane z ryżem i warzywami – 17 zł

Naleśnik z twarogiem lub kremem czekoladowym - 10 zł

Pierogi z twarogiem polane roztopionym masłem – 10 zł

Propozycja dla najmłodszych: puree z warzyw gotowanych i ziemniaków – 8 zł