Zupy i przystawki

Pieczony ziemniak z sosem serowym z chilli i prażonym bekonem – 16 zł

Tatar ze śledzia z konfiturą z czerwonej porzeczki podany na pumperniklu – 28 zł

Carpaccio z kaszubskiej polędwicy wołowej z listkami parmezanu i kaparami – 34 zł

Zupa rybacka Na Skarpie – 15 zł

Krem z grzybów leśnych – 15 zł

Zupa ze świeżych pomidorów z bazylią i kluseczkami z mozzarelli – 13 zł

Barszcz ukraiński – 14 zł

Dania główne

Miodowe żeberka podane z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty – 39 zł

Fileciki drobiowe duszone w kremowym sosie kurkowym podane z risotto z warzywami – 39 zł

Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i serem pleśniowym podane na plackach z batatów i ziemniaków – 38 zł

Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym podana z kluskami śląskimi i zasmażanymi burakami – 36 zł

Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym podany z frytkami steakhouse oraz sałatką z rucoli – 67 zł

Spaghetti aglio olio z krewetkami tygrysimi – 32 zł

Domowy makaron z kurczakiem i warzywami w kremowym sosie pomidorowym - 29 zł

Pierogi pielmieni z mięsem podane z masłem – 22 zł

Szarpana wieprzowina podana w grillowanej kanapce z surówką colesław i serem cheddar – 26 zł

Filet z miruny pieczony z aromatycznymi ziołami podana na warzywnym pappardelle – 39 zł

Filet z sandacza smażony z sosem borowikowym podany z trzema warzywnymi puree – 44 zł

Pstrąg tęczowy smażony w całości podany z frytkami z batatów i kolorową sałatką – 9 zł / 100 g

Filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce podany z bukietem pieczonych warzyw – 38 zł

Krewetki tygrysie smażone w sosie maślano-czosnkowym podane z kolorową sałatką i bagietką – 54 zł

Gulasz z kurek podany z plackami ziemniaczanymi – 29 zł

Półmisek warzyw w tempurze podanych z wegańskim sosem aioli – 29 zł

Sałata z pieczoną dynią, pieczarkami, batatami, zieloną soczewicą i serem lazur – 28 zł

Domowy makaron z wędzonym tofu i pieczarkami w sosie sojowym – 29 zł