Szanowni Państwo,

Poniżej przedstawiamy odnowione menu naszej Restauracji. Zapraszamy serdecznie, codziennie w godzinach 13.00 – 22.00 (w niedzielę 12.00 – 20.00)

 

ZAKĄSKI

1. Carpaccio z kaszubskiej polędwicy wołowej z listkami parmezanu i kaparami  – 34,00

2. Carpaccio z norweskiego łososia z delikatnym sosem cytrynowo – miodowym  – 27,00

3. Frytki z batatów z sosem z sera pleśniowego – 15,00

4. Kolorowa sałatka z kurczakiem curry i  grzankami czosnkowymi – 20,00

 

ZUPY

1. Zupa ze świeżych pomidorów z listkami parmezanu  – 10,00

2. Krem z marchwi z curry i pomarańczą – 9,00

2. Krem z selera z chipsami z bekonu – 9,00

3. Zupa rybacka „Na Skarpie”  – 10,00

 

DANIA MIĘSNE

1. Miodowe żeberka podane z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty  – 33,00

2. Karkówka z sosem barbecue podana z frytkami steakhouse i surówką coleslaw  – 32,00

3. Tradycyjne polędwiczki wieprzowe duszone z jabłkami, rodzynkami i cebulą podane z plackami ziemniaczanymi i kwaśną śmietaną  – 36,00

4. Confitowane udko z kaczki z sosem pomarańczowym podane z ziemniakami zasmażanymiz majerankiem oraz czerwoną kapustą – 34,00

5. Fileciki drobiowe duszone w kremowym sosie kurkowym podane z pieczonymi ziemniakami oraz gotowanymi warzywami – 36,00

6. Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym podany z frytkami steak house oraz lekką sałatką z rucoli  – 52,00

7. Burger wołowy podany z frytkami steakhouse – 27,00

 

DANIA RYBNE

1. Karmazyn w sosie kaparowym podany z bukietem pieczonych  warzyw – 35,00

2. Filety z flądry smażone z boczkiem podane z puree z ziemniaków oraz surówką z kapusty pekińskiej  – 32,00

3. Filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce z nutą ziołową podany z frytkami i  kolorową sałatką – 35,00

4. Sola na soczystym szpinaku podana z frytkami oraz surówką z kapusty pekińskiej  – 36,00

5. Sandacz smażony z sosem borowikowym podany z puree z ziemniaków oraz gotowanymi warzywami  – 42,00

6. Krewetki tygrysie smażone w aromatycznym sosie maślano – czosnkowym podane z kolorową sałatką i świeżą bagietką – 46,00

 

MAKARONY / WEGETARIAŃSKIE

1. Spaghetti aglio olio z krewetkami 350 g – 28,00

2. Tagliatelle z kurczakiem, papryką i cebulą w kremowym sosie śmietanowo – pomidorowym 350 g – 22,00

3. Penne z polędwiczką wieprzową i podgrzybkami w sosie śmietanowym – 28,00

4. Cannelloni z cukinią, bakłażanem i mozzarellą zapiekane z dwoma sosami 450g – 24,00

5. Domowe pierogi ze szpinakiem w sosie śmietanowym z parmezanem 8 szt. – 19,00

6. Gulasz z kurek podany na plackach ziemniaczanych 270 g – 29,00

7. Grillowane warzywa z burakiem i serem feta podane z bagietką ziołową – 22,00

 

DANIA TRADYCYJNE

1. Domowe pierogi z kapustą i grzybami ze skwarkami 8 szt. – 16,00

2. Złociście panierowany kotlet schabowy z kością podany z ziemniakami oraz zasmażaną kapustą – 30,00

3. Golonka pieczona w piwie na kapuście kiszonej podana z zasmażanymi ziemniakami – 28,00

4. Smażony pstrąg z kamienickich stawów – 9,00/100 g

5. Filety ze śledzia z cebulką i ogórkiem w śmietanie podane z ziemniakami gotowanymi w mundurkach – 22,00