Szanowni Państwo,

Poniżej przedstawiamy nasza nowe menu wraz z wkładką jesienną.

 

Menu Jesienne
Barszcz ukraiński – 17 zł

Steki z selera w tempurze podane na warzywnym pappardelle – 31 zł

Confitowane udko z gęsi na puree z pieczonych jabłek podane z pierożkami z dynią i ricottą – 49 zł

Sałata z pieczoną dynią, pieczarkami, batatami, zieloną soczewicą i serem pleśniowym – 32 zł

 

Zupy i przystawki

Zupa rybacka Na Skarpie – 17 zł

Zupa z grzybów leśnych – 17 zł

Zupa ze świeżych pomidorów z bazylią i kluseczkami z mozzarelli – 15 zł

 

Przystawki

Pieczony ziemniak z sosem serowym z chilli i prażonym bekonem – 19 zł

Carpaccio z kaszubskiej polędwicy wołowej z listkami parmezanu i kaparami – 34 zł

Tatar ze śledzia podany na jabłku – 28 zł

 

Dania główne

Miodowe żeberka podane z pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty – 39 zł

Fileciki drobiowe duszone w kremowym sosie kurkowym podane z risotto z warzywami – 44

Pieczeń z karkówki z sosem grzybowym podana z kluskami śląskimi i zasmażanymi burakami – 42

Burger wołowy z sosem BBQ podany z frytkami steak house i surówką colesław – 34 zł

Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym podany z frytkami steak house o raz sałatą z rukoli – 75 zł

Makaron tagliatelle z kurczakiem i warzywami w kremowym sosie pomidorowym – 32 zł

Filet z sandacza smażony z sosem borowikowym podany z trzema warzywnymi puree – 46 zł

Pstrąg tęczowy smażony w całości  – 10 zł / 100 g

Filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce podany z bukietem pieczonych warzyw – 43 zł

Gulasz rybny z krewetkami smażonymi na maśle czosnkowym podany z chałką – 45 zł

Gulasz z kurek podany z plackami ziemniaczanymi – 34 zł

Placki z batatów i ziemniaków podane z sosem z sera pleśniowego i salsą pomidorową – 26 zł

Sałatka ze świeżego szpinaku z awokado, gruszką, orzechami włoskimi i winegretem malinowym podana z brioszką i masłem czosnkowym- 29 zł

 

Desery

Ekler z musem chałwowym i borówkami z sosem z gorzkiej czekolady i migdałami – 20 zł

Ciasto z trzech mlek z lodami waniliowymi i sosem malinowym – 18 zł

Lody pomarańczowe podane w pomarańczy - 18 zł

 

Menu dla dzieci

Domowy makaron z sosem pomidorowym i serem – 13 zł

Grillowane fileciki drobiowe podane z ryżem i warzywami – 17 zł

Naleśnik z twarogiem lub kremem czekoladowym - 10 zł

Pierogi z twarogiem polane roztopionym masłem – 10 zł

Propozycja dla najmłodszych: puree z warzyw gotowanych i ziemniaków – 8 zł